Bahçe Meslek Yüksekokulu
GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ

Bölüm Dersleri

Okunma Sayısı : 467




GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ

GIDA TEKNOLOJİSİ DERSLERİ



1.SINIF I.YARIYIL


 

 

Haft.Ders Saati

 

 

 

 

Ders Kodu

Dersin Adı

Teo

Uyg

Toplam

Krd

Akts

TDL101

Türk Dili 1

2

0

2

2

2

AIT101

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1

2

0

2

2

2

YDL101

İngilizce 1

2

1

3

3

5

GTP101

Matematik 1

3

1

4

3

4

GTP103

Teknolojinin Bilimsel İlkeleri

2

0

2

2

2

TBT101

Temel Bilgi Teknolojileri I

1

1

2

2

2

GTP105

Genel Kimya

2

0

2

2

2

GTP107

Genel Mikrobiyoloji

2

2

4

3

4

GTP109

Gıda Bilimi

2

0

2

2

4

 

Zorunlu Toplam

18

5

23

21

27

*

Seçmeli Dersler

 

 

 

 

 

GTP111

Beslenme İlkeleri

2

0

2

2

3

GTP113

İlk Yardım

2

0

2

2

3

 

Genel Toplam

 

 

 

 

30


(*) Bu Derslerden 3 AKTS Ders Seçilecektir.






       
Ders Kodu
 Adı
   

1.SINIF II.YARIYIL


TDL102

Türk Dili 2

2

0

2

2

2

AIT102

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2

2

0

2

2

2

YDL102

İngilizce 2

2

1

3

3

5

TBT102

Temel Bilgi Teknolojileri 2

1

1

2

2

2

GTP102

Gıda Mikrobiyolojisi

2

2

4

3

4

GTP104

Laboratuar Teknikleri

2

2

4

3

5

GTP106

Besin Kimyası

3

0

3

3

4

 

Zorunlu Toplam

14

6

20

18

24

*

Seçmeli Dersler

 

 

 

 

 

GTP108

Biyoteknoloji

2

0

2

2

2

GTP110

Gıda İşleme İlkeleri ve Endüstriyel Makinalar

4

0

4

3

4

GTP112

İletişim Teknikleri

1

1

2

2

2

 

Genel Toplam

 

 

 

 

30


(*) Bu Derslerden 6 AKTS Ders Seçilecektir.






STJ102

STAJ UYGULAMASI

0

0

0

8


Endüstriye Dayalı Öğrenim (Staj) Tek Safhada ve 6 Haftadır. (30 İşgünü)





2.SINIF III.YARIYIL


 

 

Haft.Ders Saati

 

 

 

 

Ders Kodu

Dersin Adı

Teo

Uyg

Top

Krd

Akts

GTP201

Gıda Kodeksi Yönetim Standartları

2

0

2

2

3

GTP203

İşletme Hijyeni ve Sanitasyon

2

2

4

3

4

GTP205

Gıda Katkı Maddeleri

2

0

2

2

3

GTP207

Gıda Analizleri 1

2

2

4

3

4

GTP209

Meyve Sebze İşleme Teknikleri

2

1

3

3

3

YON201

Yönlendirilmiş Çalışma 1

1

1

2

2

3

 

Zorunlu Toplam

11

6

17

15

20

*

Seçmeli Dersler

 

 

 

 

 

GTP211

Hazır Yemek Sistemleri

2

0

2

2

3

GTP213

Pazarlama Teknikleri

2

0

2

2

3

GTP215

Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemleri

2

2

4

3

4

GTP217

Özel Gıdalar

2

0

2

2

2

GTP219

Meyve Suyu Üretim Teknolojisi

2

0

2

2

2

GTP221

Meslek Etiği

2

0

2

2

2

GTP223

Çevre Koruma

2

0

2

2

2

 

Genel Toplam

 

 

 

 

30

( * ) Bu Derslerden 10 AKTS Ders Seçilecektir.








2.SINIF IV. Yarıyıl

GTP202

Süt ve Ürünleri İşleme Teknikleri

2

2

4

3

4

GTP204

Et ve Ürünleri İşleme Teknikleri

2

2

4

3

4

GTP206

Tahıl İşleme Teknolojisi

4

0

4

3

4

GTP208

Gıda Analizleri 2

2

2

4

3

4

YON202

Yönlendirilmiş Çalışma 2

1

1

2

2

3

 

Zorunlu Toplam

11

7

18

14

19

**

Seçmeli Dersler

 

 

 

 

 

GTP210

Ambalajlama ve Paketleme

3

0

3

3

4

GTP212

Yağ İşleme Teknolojisi

2

2

4

3

4

GTP214

İşletme Ekonomisi ve Organizasyonu

2

2

4

3

3

GTP216

Su Ürünleri Teknolojisi

2

2

4

3

3

GTP218

Su Analizleri

2

1

3

3

3

GTP220

İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı

2

0

2

2

3

GTP222

İstatistik

2

0

2

2

3

 

Genel Toplam

 

 

 

 

30

( ** ) Bu Derslerden 11 AKTS Ders Seçilecektir.













 

Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı