Misyon : Bölümümüz, Lojistik alanlarındaki kuramsal bilgi ve uygulamayı birleştiren bir eğitim anlayışıyla, bilimsel yöntemleri etkin kullanabilen, dinamik ortamlara uyum sağlayabilen, akademik liyakat ve başarıya önem veren, karar mekanizmalarında katılımcı, şeffaf ve etik anlayışa sahip Lojistik Bölümü mezunları yetiştirmeyi ve Lojistik alanında ulusal ve uluslararası gelişmeye katkıda bulunacak bir rol üstlenmeyi kendisine misyon edinmiştir.
Vizyon : Topluma ve insanlığa yararlı olabilecek fikirler üretebilen ve bunları uygulamaya kazandırabilen, mezunlar yetiştirmek ve Küreselleşen dünyada bilim ışığında, vereceği eğitim-öğretim ve yapacağı bilimsel araştırmalar ile Ülkemizin teknolojik, ekonomik ve sosyal alanda çağdaş uygarlık düzeyine çıkmasına katkıda bulunmaktır .
Amacı: Küresel boyutu ile incelendiğinde nitelikli ara eleman ihtiyacı günden güne artan sektör durumundadır. Bu bağlamda program sektörün ihtiyaç duyduğu mesleki bilgi ve becerilere sahip, etik ilkelere saygılı, elemanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Lojistik programı lojistik alanında teknik bilgiye sahip, lojistiğin temel kavramlarına hakim, tedarik zinciri ve lojistik süreçlerini bilen, lojistiğin gerektirdiği bilgi teknolojilerini kullanabilen bireylerin yetişmesini ve sektörün konu hakkında bilgi birikimi olan personel ihtiyacını karşılamayı amaçlamaktadır.
Ders İçerikleri Ders Programı Ders Planı Bologna Bilgi Paketi
Tüm bölümlerimizde ilgili alanda 30 iş günü staj yapma zorunluluğu bulunmaktadır.
İstihdam Alanları: Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Gümrük Müdürlükleri, Lojistik ve kargo (deniz, hava ve kara) taşımacılığı yapan işletmeler, Bankaların kambiyo birimleri, İhracatçı birlikleri ve üye kuruluşları, Serbest Bölgeler, Dış ticaret sermaye şirketleri, Özel kuruluşların ihracat-ithalat birimleri. Liman işletmeleri, Gümrük müşavirlikleri, Uluslararası Ticaret ve Nakliyat firmaları, PTT.
Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları: İktisat, İşletme, Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Sigortacılık, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonomi ve Finans, Uluslararası Finans, Uluslararası Finans ve Bankacılık, Uluslararası İşletme, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi.